Resim Boyutlarını Küçültme (Boyutlandırma) Programı

Resim Boyutlarını Küçültme Programı

Özellikle MEBBİS'e resim eklerken boyutlarını küçültmeye ihtiyacınız mı var? Karışık resim düzenleme programları kullanmadan resim boyutunu kolayca küçültün! Resim Boyutlarını Küçültme (Boyutlandırma) sorununun çözümü.

Aşağıda anlatımı yapılan program resimlerinizi 21 KB boyutuna kadar küçültmektedir.

Resim Boyutlarını Küçültme İşlemi Nasıl Yapılır?

  • Aşağıdaki linklerin herhangi birisinden Resim Boyutlandırma Programını indirin.

  • Program ZİP'li (sıkıştırılmış) haldedir. Bu yüzden programı ZİP dosyasından yani sıkıştırılmış dosya yapısından çıkarmanız gerekmektedir. Bunun için Winrar veya Winzip gibi bir programa ihtiyacınız olabilir. Bu programlar genelde birçok bilgisayarda yüklü haldedir. Bizde yüklü olduğunu düşünerek işlemlere devam ediyoruz.
  • İndirdiğiniz programı Mouse sağ tuş "Klasöre Çıkart" a basarak arşivden dışarı, klasör içerisinde çıkarıyoruz.

  • Programı klasörden çıkardığınızda klasörde aşağıdaki gibi 3 tane dosya göreceksiniz.

  • Boyutunu küçültmek istediğiniz resim dosyasını PhotoResizeK21O dosyasının (programının) üzerine bırakın.

  • Resim dosyasını program üzerine bıraktıktan sonra birkaç saniye bekleyin. Resim 21 KB boyutlarına çevrilecektir. Boyutu küçülmüş resim dosyasının adının sonuna "-K21" yazısı eklenir. Böylece resmi daha rahat bulabilirsiniz. Yeni, boyutlandırılmış resim, çalıştığınız ekranda otomatik olarak oluşturulacaktır. Tüm klasör ve işlemleri masaüstünde yapmanız dosyalara erişiminizi kolaylaştırabilir.


Resim Boyutunu 21 KB'den Farklı Bir Boyuta Çevirme Nasıl Yapılır?

Elinizdeki resmi 21 KB dışında istediğiniz başka bir boyuta çevirmek isterseniz dosyanın adındaki 21 sayını değiştirin. Örneğin resmin 29 KB olmasını istiyorsanız dosya adını PhotoResizeK29O olarak değiştirin. Bunu yaptıktan sonraki işlemler için yukarıdaki aynı adımları takip edebilirsiniz.

Not: İndirdiğiniz program içerisindeki "Batch Picture Resize" adlı "MHTML" dosyasını çift tıklayarak çalıştırabilirsiniz. Dosya browser üzerinde (internet explorer vb) açılır ve açıldığında ihtiyaç halinde programın diğer özelliklerini kullanmanızı sağlar. İlgili dosyanın açıldığı sayfaya aşağıdaki URL'den de ulaşabilirsiniz.

http://www.rw-designer.com/picture-resize

Yorumlar