MEBBİS Cep Telefonu Numarası Güncelleme (Değiştirme) Nasıl Yapılır

MEBBİS Cep Telefonu Numarası Güncelleme (Değiştirme) Nasıl Yapılır

Cep Telefonu Numaranız değişti yada MEBBİS sisteminde henüz kayıtlı değil. MEBBİS'te cep telefonu numarası nasıl güncellenir? Adım adım resimli anlatımla MEBBİS’te numara güncelleme işlemi.

Öğretmen veya İdarecilerin MEBBİS Şifresini unuttuğu durumlarda yeni şifre oluşturabilmek için Cep Telefon numarasına ihtiyaç duyulur. Eğer kişinin Cep Telefonu Numarası değişmiş yada sisteme henüz girilmemişse MEBBİS Şifresi oluşturulamamaktadır. Böyle zamanlarda MEBBİS'e kişinin güncel Cep Telefon Numarası girilmelidir.

Bir öğretmen MEBBİS şifresini unuttu diyelim. MEBBİS'te "Şifremi Unuttum" linkine de bastı ama sistem cep telefonu numarası istiyor. Kişinin telefon numarası da değiştiyse şifrenizi nasıl yenileyeceksiniz? Bu işlem için önce MEBBİS'te kayıtlı Cep Telefon Numaranızı güncellemeniz gerekiyor. Bunu yapabilmek için gerekli adımları tek tek yazdık.

Aşağıdaki işlemler İlçe Milli Eğitim Personeli için İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Bilgi İşlem Bölümü, Öğretmenler ve Okul İdareleri için kadrosunun bulunduğu okul müdürlüğü tarafından yapılmalıdır.

MEBBİS'te Cep Telefonu Numarası Güncelleme İşlemi

  1. İlk olarak kişiden “MEBBİS’te cep telefonu numaramın güncellenmesini istiyorum” içeriğinde bir dilekçe alınır.
  2. Bu dilekçe taranarak DYS sistemine "Birim Gelen Evrak Kayıt Kullanıcısı" rolü ile kaydedilir.

  3. Dilekçe kaydedilirken Dilekçe Bilgileri (3) sekmesindeki tüm bilgiler doğru ve eksiksiz bir şekilde girilmelidir.

  4. Evrak kaydedilerek evrakın sayısı ve tarihi bir yere not edilmelidir.

  5. Daha sonra kurumun MEBBİS sayfasına girerek Kişisel Şifre Modülü tıklanır.

  6. Buradan ilk olarak numarası değişecek personelin türüne göre ilgili bağlantı tıklanır. Kişi öğretmen ise "Öğretmen Şifre Tanımlama" ekranından, öğretmen değil ise "E.Ö.H.S. Dışı Şifre Tanımlama" ekranından işlem yapılacaktır. Bu seçeneklerden biri seçildiğinde kurumunuzda görev yapan kişilerin listesi gelecektir. Cep telefonu numarasını değiştirmek istediğiniz kişi seçilerek DYS Tarih ve DYS Sayı alanlarına evrakı kaydederken not ettiğimiz tarih ve sayı girilir. Daha sonra "DYS Sisteminden Cep Telefonunu Getir" butonuna tıklanarak DYS'deki "Dilekçe Bilgileri (3)" alanına girilen telefon numarası çekilir. Son olarak yeni bir şifre belirlenerek "Kaydet" tuşuna basılır.

  7. Son olarak üstteki "rapor al" simgesine tıklanarak Raporlar sayfası açılır.

  8. "Kullanıcı Açma ve Teslim Formu" doldurulur ve personele imza karşılığı teslim edilir.


NOT: Kişisel MEBBİS şifresini unutan ve MEBBİS ana sayfasında bulunan "Şifremi Unuttum" linki yardımıyla yeni şifre alamayan personel içinde yukarıdaki adımlar takip edilerek yeni şifre oluşturulabilir.

Yorumlar